VI VÄLKOMNAR VÅRA NYA KOLLEGOR FÖR EAGLES SÄSONG 2

Vi är mycket glada att kunna presentera våra nya kollegor för den kommande inspelningen av Eagles - Säsong 2. Regissör Carl Petter Montell, Fotograf Kristoffer Jönsson & Hockeyregissör och Teknisk Regissör Simon Ekbäck Nordström.

Om mindre än 1 vecka drar inspelningarna för Eagles Säsong 2 igång i Oskarshamn och det är hög tid att presentera våra nya kreatörskollegor som kommer vara med oss på resan med att göra säsong 2. 1 nytt ansikte och 2 halv-bekanta ansikten kommer denna säsong ta klivet upp och vara en större del i det kreativa skapandet av Eagles.

Regissör: Carl-Petter Montell

Carl-Petter Montell kommer att ta över regissörsuppdraget för säsong 2 efter Amanda Adolfsson som var tvungen att tacka nej till att regissera säsong 2 p.g.a att hon filmar ett annat projekt under hösten. Carl-Petter Montell kommer ursprungligen från Norrtälje och är verksam i Stockholm. Carl-Petter har sedan tidigare studerat baskurs i film på Dramatiska Institutet 2010. Carl-Petter arbetade med Eagles redan under seriens första säsong men då i rollen som rollsättare. Carl-Petter har genom åren varit med och rollat ett flertal framgångsrika filmer och tv-serier t.ex: Solsidan (2013), Farang (2017), Enkelstöten (2017), Solsidan - Filmen (2017), Bonusfamiljen (2018), Störst av Allt (2019) mfl.

Teknisk Regissör och Hockeyregissör: Simon Ekbäck Nordström

Simon Ekbäck Nordström kommer tillsammans med Carl-Petter Montell stå för regin med fokus på de tekniska aspekterna i arbetet och som regissör för seriens ishockeyscener. Simon Ekbäck Nordström kommer även att vara Inspelningsledare under produktionen, samma roll som han hade under Säsong 1. Simon Ekbäck Nordström kommer från Umeå och spelade själv under sin ungdom ishockey i Björklöven. Simon har sedan tidigare studerat film vid Santa Monica College och Academy of Entertainment Technology i Los Angeles (2008-2010) och har varit verksam som Inspelningsledare sedan 2011. Simons tidigare erfarenheter som Inspelningsledare/1:st Assistant Director innefattar t.ex: Hundred Code (2016), Småstaden (2017), Rosa Moln (2018), Bonusfamiljen (2018) och nu senast Tjockare än Vatten (2020) där han även medverkade som manusförfattare.

Fotograf: Kristoffer Jönsson

Kristoffer Jönsson kommer urpsrungligen från Skåne och är verksam Filmfotograf i Stockholm. Kristoffer studerade åren 2012-2015 filmfoto på Stockholms Dramatiska Högskola och har varit verksam i filmbranschen sedan 2010. Bland de filmer och meriter som återfinns på Kristoffer Jönssons CV hittar vi bland annat den prisbelönta kortfilmen Catwalk (2015), SVT-serien Bauta (2017) och Trädgårdsgatan (2017). 2019 belönades Kristoffer med Guldbaggen för Bästa Foto för sin arbetsinsats i långfilmen Trädgårdsgatan.

I övrigt kommer även fotografen Gabriel Mkrttchian, som var fotograf för säsong 1 av Eagles att medverka som fotograf vid seriens hockeyscener.

Eagles är en tv-serie som produceras av New Stories AB för Sveriges Television och är skapad av Stefan H. Lindén. För manus står liksom Säsong 1: Anton Nyberg, Michaela Hamilton och Fanny Ekstrand.

Kristoffer Jönsson på Guldbaggegalan 2019. Foto av Pontus Lundahl / TT

Kristoffer Jönsson på Guldbaggegalan 2019. Foto av Pontus Lundahl / TT

Carl-Petter Montell. Foto: Okänd

Carl-Petter Montell. Foto: Okänd

Simon Ekbäck Nordström. Foto: Okänd

Simon Ekbäck Nordström. Foto: Okänd

Inspelningarna av Eagles Säsong 2 inleds Tisdagen den 13:e Augusti i Oskarshamn. Serien beräknas få premiär på SVT Play under våren 2020.