EAGLES HAR PREMIÄR PÅ SVTPLAY

Den 9 Mars 2019 hade de 3 första avsnitten av New Stories ungdomsdramaserie Eagles premiär på SVT Play. Serien är skapad och producerad av Stefan H. Lindén och regisserad av Amanda Adolfsson. För manus står Anton Nyberg tillsammans med Michaela Hamilton och Fanny Ekstrand samt Amanda Adolfsson.

Yandeh Sallah som Amie och Alva Bratt som Felicia i Avsnitt 2: First Kiss av Eagles. Foto: Gabriel Mkrttchian

Yandeh Sallah som Amie och Alva Bratt som Felicia i Avsnitt 2: First Kiss av Eagles. Foto: Gabriel Mkrttchian

Eagles handling tar fart när influencern Felicia och hockeytalangen Elias, barn till den före detta NHL-stjärnan Mats Kroon, flyttar från Boston till pappans hemstad Oskarshamn. En hemflytt som inte blir helt okomplicerad då de rådande hierarkierna i såväl skola som hockeylag utmanas med syskonens ankomst. Eagles är en stark serie om fyra ungdomar i en svensk småstad där kärlek, rivalitet och vänskap varvas med en stenhård hockeysatsning och drömmar om en annan framtid.

Serien spelades in i Oskarshamn under hösten 2018 och i rollerna ser vi skådespelarna Alva Bratt, Adrian Öjvindsson, Edvard Olsson, Yandeh Sallah, Sarah Gustafsson, Per Lasson, Charlotta Jonsson, Albin Grenholm, David Lindgren, Linnea Persson, Malin Arvidsson och Jakob Gartner med flera.


Stillbild ur Avsnitt 1: Homecoming av Eagles. Foto: Gabriel Mkrttchian

Stillbild ur Avsnitt 1: Homecoming av Eagles. Foto: Gabriel Mkrttchian

Eagles är 8 delar och kommer att visas på SVT Play. Lördag den 9 mars släpptes seriens 3 första avsnitt och den 17 mars kommer Avsnitt 4 & 5 att släppas. Därefter släpps 1 avsnitt i veckan fram till och med den 7 April.