ROSA MOLN FÅR TV-PREMIÄR PÅ SVT2

På fredag den 7 december kl. 21:45 har långfilmen Rosa Moln, med Kristallen-belönade Hedda Stiernstedt och Albin Grenholm premiär i SVT2 och SVT Play. Rosa Moln är en examensfilm från Stockholms Dramatiska Högskola och spelades in 2015. Filmen har under 2018 färdigställts av produktionsbolaget New Stories.

Rosa Moln handlar om den unge alkoholisten Greipr som kommer ut från en rehabilitering med en nytänd optimism. Under sin rehab har han lärt känna Lea, en ensamstående mamma som befinner sig i tvist med socialtjänsten om vårdnaden av sin dotter. Greipr gör nu allt för att hjälpa Lea och tillsammans börjar de drömma om ett bättre liv, men allt går inte enligt planerna

Rosa Moln har premiär den 7 december i SVT2 och är regisserad av Alexis Almström. För manus står Marioan Hosseini tillsammans med Alexis Almström. Bland skådespelarna finns utöver Hedda Stiernstedt och Albin Grenholm även Lo Kauppi och Viktor Friberg. Filmen är producerad av Stefan H. Lindén och Erik Lundqvist och startade som en examensfilm på Stockholms Dramatiska Högskola. Filmen har sedan dess färdigställts på produktionsbolaget New Stories där producenterna numer arbetar. Rosa Moln hade världspremiär 28 augusti i år på Carl International Film Festival i Karlskrona.

Övrigt team bakom filmen är fotografen Pia Lehto, klipparen Anneli Ossiander, kompositörerna Linus Andersson och Fredrik Wictorsson samt Ljud & ljud-mix av Niklas Björklund och Philip Eriksson.

Rosa Moln är samproducerad av Singularity Film tillsammans med Stockholms Dramatiska Högskola, Filmlance International, Ljud & Bild-Media och Attraktiva Oskarshamn med stöd av Filmregion Sydost, Oskarshamns Kommun och Gnesta Kommun.