FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Här har besvarar vi frågor gällande castingen och din ansökan.

1. HUR GAMMAL MÅSTE JAG VARA FÖR ATT SÖKA?

A. Det beror på. Söker du rollen som klasskamrat eller vän till huvudkaraktärerna så söker vi spelålder 15-19. Spelålder innebär att du ser ut som 15-19. Detta innebär att du som 14+ tom 22+/- 1 år kan söka rollerna. Med spelåder 19-35 innebär det att du bör vara 18+ tom 37+/- 1 år kan söka rollerna.

2. JAG ÄR ETT ÅR ÄLDRE/YNGRE ÄN OVAN ANGIVET, KAN JAG FORTFARANDE ANSÖKA DÅ?

A. Ja, du kan absolut skicka in om du är 1 år yngre/äldre än angiven ålder, tom rekommenderad ålder som ex. 14+ alt. 22+. Har dock som vetskap att detta kan komma att resultera i en mindre chans för att få rollen.

3. KAN MAN ANSÖKA VART MAN ÄN BOR I SVERIGE?

A. Ja, du kan ansöka vart du än bor. Eftersom flera av rollerna vi kommer tillsätta är mindre talroller har vi dock inte möjlighet att bekosta resa och boende för samtliga roller. Detta kommer vi informera om vid det fall du får rollen - men tyvärr måste du då bekosta din resa och boendet själv.

4. I’M FROM ANOTHER COUNTRY, CAN I STILL APPLY?

A. Of course you can apply, bare in mind though that there’s a risk that we need to prioritise Swedish applicants since we’re a Swedish show and that our characters go to a Swedish high school.

5. JAG DEFINERAR MIG INTE SOM KILLE ELLER TJEJ, VILKEN ROLL SKA JAG DÅ SÖKA?

A. Känn dig fri att söka vilken roll som helst, känn dig även fri att justera namnet på din karaktär i scenerna till ett namn du föredrar.

 

6. HUR LÄNGE KAN JAG ANSÖKA?

A. Deadline för Hockeyroller är 1:a Juli 2019, övriga roller är den 1:a Augusti 2019.

7. NÄR KAN JAG FÖRVÄNTA MIG ETT SVAR.

A. Beroende på mängden ansökande kan vi inte garantera att du får ett svar. Men vi gör vårt bästa för att vi ska kunna svara alla. Om du får en roll kommer vi kontakta dig under Augusti månad.

8. NÄR OCH VART ÄR INSPELNINGEN?

A. Inspelningen av Eagles sker under 1 vecka i Augusti samt under 8 veckor i September till November. Inspelningen kommer mestadels äga rum i Oskarshamn men några inspelningsdagar kommer äga rum i Karlskrona och Stockholm.

9. MIN FILMFIL ÄR FÖR STOR, HUR GÖR JAG?

A. Vi föredrar att få ansökningarna i formatet MP4 eller H264. Om filen ändå blivit alldeles för stor så ber vi dig använda en internettjänst för att skicka din filmfil. Vår rekommendation är att du använder tjänsten Wetransfer. Gå in på www.wetransfer.com du skickar klippet välj då att skicka till casting@newstories.se och ange din egen mail på “din e-postadress”. Välj din filmfil och skriv sedan ditt namn och vilket roll du söker i “meddelande”. Max storlek på fil är 2GB.

10. JAG KAN INTE ÖPPNA MANUSFILEN. HUR GÖR JAG?

A. Om du inte kan öppna manusfilen beror det förmodligen på att du inte kan läsa PDF:er. Vi ber dig då ladda ner ett dokumentprogram som kan läsa PDF:er. Exempel på program som kan läsa PDF är Adobe’s program Acrobat.

11. FINNS DET ERSÄTTNING FÖR ROLLEN?

Ja, det finns ersättning för mindre talroller. Arvodet varierar dock.

12. HUR MÅNGA ROLLER SÖKER NI?

Cirka 15-20 personer söker vi för rollerna som klasskamrater och vänner. Vi söker även ca 15 personer som hockeyspelare.

12. VAD ÄR EAGLES?

Eagles är en tv-serie skapad av Stefan H. Lindén och är skriven av Fanny Ekstrand, Michaela Hamilton och Anton Nyberg. Serien hade premiär på SVT Play i Mars 2019 och handlar om 5 ungdomars liv i den svenska hockeystaden Oskarshamn.

13. JAG ÄR UNDER 18, FÅR JAG ANSÖKA ÄNDÅ?

Ja, du får ansöka om en roll, notera dock att vi som produktionsbolag måste kontakta dina föräldrar ifall du får en roll i serien.

14. VAD FÖR INFO SKA JAG MAILA ER FÖRRUTOM MITT SELF-TAPE?

Namn, Ålder, Hemort, Telefonnr och Mailadress. Skicka gärna med ett nytaget foto på dig själv. Specificera även tidigare erfarenheter av skådespel (inget krav). Ansöker du för att vara hockeyspelare, ange då dina tidigare erfarenheter inom hockey.

15. JAG HAR INGEN ATT LÄSA EMOT, HUR GÖR JAG DÅ?

Om du inte har någon att läsa emot, dvs någon som kan läsa mot-replikerna kan du spela båda rollerna själv. Vi rekommenderar dock att du läser emot någon - en vän, familjemedlem eller kollega.

16. KOSTAR DET ATT SÖKA?

Nej, eftersom du ansöker via filmfil online kostar det inte något. I regel brukar inte provfilmningar kosta något. Verktyget Wetransfer.com kostar inte heller något, det är gratis upp till max 2GB stor filmfil.

17. NÄR ÄR SISTA DAGEN FÖR ATT SÖKA?

1:a Juli för roller som hockeyspelare

1:a Augusti för övriga roller.

TA MIG TILLBAKA TILL ANSÖKNINGSIDAN.