CASTING: Eagles S02

Välkommen till castinsidan för New Stories produktion av Eagles Säsong 2.

 

INSTRUKTIONER

För att kunna ansöka om en mindre talroll eller återkommande statistroll så vill vi be dig skicka in ett s.k self-tape. OBS! Ansöker du till roll som hockeyspelare behöver du inte skicka in self-tape utan bedöms på din hockeykunskap.

Ett “self-tape” innebär att du först presenterar:

1. Vad du heter?

2. Vart du kommer ifrån.

3. Hur gammal du är.

4. Vilken roll du ansöker till.

Därefter så spelar du in en av scenerna som vi har här på sidan. Du väljer den scen som är anknuten till den typ av roll du önskar att provfilma för.

Spela in scenen och välj sedan att skicka in den till oss.

Tips när du spelar in ditt self-tape.

1. Hitta en lugn miljö, se till att det är ljust där du är. En kamera har oftast svårare att återge små ljus i mörka miljöer. Dagsljus utomhus brukar ofta vara väldigt bra, eller i närheten av ett fönster, så länge solen är uppe.

2. Be någon annan person filma dig eller ha kameran på stativ. Viktigt att du själv inte håller i kameran om du ska agera i scenen.

3. Läs gärna scenen tillsammans med någon annan, antingen någon som också söker en roll eller med en kompis eller familjemedlem.

4. Spela gärna in flera tagningar men välj endast 1 att skicka in. Döp filmfilen efter ditt namn och rollen du söker. Exempel: namnefternamn.mp4

5. För att skicka in filen, exportera den antingen på en dator eller skicka direkt från telefon. Om filen är för stor så rekommenderar vi dig att skicka klippet via www.wetransfer.com . När du skickar klippet välj då att skicka till casting@newstories.se och ange din egen mail på “din e-postadress”. Välj din filmfil och skriv sedan ditt namn och vilket roll du söker i “meddelande”.

6. Maila oss sedan seperat och ange att du skickat in din fil via wetransfer. Om du skickar den via e-post direkt. Ange då ditt namn och roll du söker i ämnesraden. I mailet ber vi dig också ange:

1. Namn, Ålder, Hemort

2. Telefonnummer och Mailadress

2. Nytaget foto

3. Specificera tidigare erfarenheter av skådespel (inget krav)

4. Specificera tidigare erfarenheter av hockey (om du ansöker om en hockeyroll).

OBS! Glöm inte att döpa filmfilen efter ditt man.

FAQ - FRÅGOR & SVAR

Eftersom vi inte har möjlighet att motta frågor gällande castingen så vill vi hänvisa dig till till vår sida för Frequently Asked Questions. Klicka här för att komma till den.

ROLLER VI SÖKER!

Vi söker främst mindre talroller och avancerade statister i följande roller:

 • KLASSKAMRATER

  Tjejer & Killar (Spelålder 15-19 år*)

 • Du medverkar som klasskamrat till huvudkaraktärerna i Oskarshamn. Inspelningen kommer att ske i Oskarshamn under ett flertal dagar mellan September & Oktober 2019.

 • FELICIAS VÄNNER

 • Tjejer (Spelålder 15-19 år*)

 • Du medverkar som en av karaktären Felicias vänner i serien. Rollen är återkommande under ett par dagar mellan Septemer & Oktober 2019. Inspelning sker i Oskarshamn.

 • KLARAS VÄNNER

 • Tjejer (Spelålder 15-19 år*)

 • Du medverkar som en av karaktären Klaras vänner i serien. Rollen är återkommande under ett par dagar mellan Septemer & Oktober 2019. Inspelning sker i Oskarshamn.

 • HOCKEYSPELARE

 • Killar (Spelålder 19-35 år*)

 • Du medverkar som hockeyspelare i laget Eagles och 1 annat hockeylag. Du ska gärna ha spelat ishockey tidigare och ha kunskap i spelet och allt vad det innebär. Inspelning sker i Oskarshamn & Karlskrona under 1 vecka Augusti samt 1 dag i Karlskrona mellan den 30 september och den 2:a Oktober.

 • OBS! För dig som söker som hockeyspelare behövs inte self-tape utan endast foto och förkunskaper inom ishockey.

* Spelålder innebär att du ser ut som 15-19. Detta innebär att du som 14+ tom 22+/- 1 år kan söka rollerna. Med spelåder 19-35 innebär det att du bör vara 18+ tom 37+/- 1 år kan söka rollerna.

MANUS (SOM PDF)

Klicka på den Fetmarkerade texten för att få tillgång till scenen i pdf-format.

PRAKTISK INFO VID BESKED OM ROLL.

Får du en roll kommer du erbjudas ersättning för ditt arbete. Detta kommer ske via produktionsbolaget. Beroende på storlek av roll kommer vi kunna bekosta resa och boende om du ej är boende i Oskarshamn - om det är en mindre återkommande roll så kommer produktionen ej att kunna bekosta resa och boende, man får du själv betala för boende och resa. Dock kan vi i produktionen vara behjälpliga med anordna resa och boende vid behov.